5 tipp, hogy egészségesen élvezhesd a nyarat

Még 5 dolog, amit érdemes tudnod a lézeres szőrtelenítésről
2018-10-16
Uborkák a szemen – legenda, vagy valóság?
2019-08-13

Sokak kedvenc időszaka a nyár. Előkerülnek a rövidebb, lengébb ruhák a szekrények mélyéről, a nap is később megy le, mindenki sokkal nagyobb kedvvel tartózkodik házon kívül. Az önfeledt szórakozás egy fantasztikus dolog, de a legszuperebb élmények sem feledtethetik el velünk egészségünk fontosságát.

1. Óvd a bőrödet!

A naptej elengedhetetlen a nagy melegben. Javasoljuk, hogy legalább 30, de inkább 50 faktoros krémmel védekezz a veszélyes UV-sugarakkal szemben! Ha érzékeny a bőröd, próbálj meg fedett helyen maradni délelőtt 10 és délután 4 óra között. Ha pedig több időt töltenél a szabadban, ne felejtsd el újrakenni a naptejet kétóránként, valamint fürdés után is. Az arcodról se feledkezz meg: bár egyre több kozmetikum tartalmaz napvédő összetevőket, hidd el, az nem elég!

2. Igyál sok folyadékot!

A forró napokon a meleg és az izzadás hatására könnyen dehidratált lehetsz. A kevés folyadék amellett, hogy egészségtelen, hamisan éreztethet veled éhséget, amikor valójában nem is kívánod az ételt. A napi 8-9 pohárnyi vízbevitel legalább javasolt, ha pedig unnád, tedd izgalmasabbá egy kis citrommal, esetleg naranccsal!

3. A smoothie csodákra képes!

A folyadékfogyasztás mellett a vitaminok rendszeres bevitele is elengedhetetlen az egészséges élethez. Az ilyen gyümölcsös csodák ráadásul mindenkiből kihozhatják a kreatív szakácsot. A gyümölcsök és zöldségek különféle kombinációja végtelen jó lehetőséget rejt magában. Légy bátor: gyümölcsöt és zöldséget keverni egyáltalán nem hülyeség, az íze pedig garantáltan különleges lesz!

4. A testmozgás nyáron se szüneteljen!

Igen, a magas hőmérséklet tényleg elveszi az ember kedvét a szabadtéri futástól. Ha nagyon forró napok jönnek, nyugodtan keress beltéri lehetőségeket az edzésre. Semmiképp se javasoljuk az intenzív sportot a tűző napon, de megfelelő naptejjel egy biciklis túra bármikor beleférhet!

5. Vigyázz a hajadra!

Meglepő lehet, de a nyár kifejezetten kritikus időszak a hajunkra nézve. Az állandó hőség, az erős sugárzás, valamint a medencék tisztaságáért felelős klór egyvelege veszélyt jelent mindannyiunk hajára. Próbálj ki egy tisztítósampont, esetleg néhány hajra készített kozmetikumot, hogy megóvd azt. Ha pedig teheted, a hőhatású hajformázást hanyagold!