Lézeres szőrtelenítés: mítoszok és tények

Ha nem ápolod a bőrödet, mindegy, hogy mit veszel fel – Arckezelések férfiaknak
2018-08-11
Vízhiányos vagy száraz bőr – tudod, mi a különbség?
2018-08-30

Lézeres szőrtelenítés
“Szívesen kipróbálnám a lézeres szőrtelenítést, de úgy hallottam, az én bőrtónusomon nem működne.” Ilyen gyorsan azért ne mondj le a lézeres szőrtelenítésről. Ha hitelt adsz az ilyen szóbeszédnek, megfosztod magad attól a semmihez nem hasonlítható komfortérzettől, amit az egész évben sima és szőrtelen bőr jelent egy olyan dolog miatt, ami valószínűleg nem is igaz.

Ezúttal azokat a lézeres szőrtelenítés körül terjengő mítoszokat szedtük össze, amikbe mi is gyakran belefutunk, és melléjük sorakoztattuk a tényeket. Reméljük, hogy ezzel segítünk neked dönteni abban, hogy a gyantázás és borotválás örökre a múltté legyen.

Lézeres szőrtelenítés Mítoszok:

Mítosz #1: Nem bizonyított, hogy a lézeres szőrtelenítés veszélytelen.

Tény: A lézeres szőrtelenítés biztonsága a lézeres szőrtelenítő rendszer típusán múlik. Néhány szépségszalonban olcsóbb és kevésbé megbízható rendszerekkel dolgoznak, ezért alapos utánajárást igényel, hogy hol vágsz bele a kezelésekbe. Mi az Elysion Pro rendkívül hatékony és biztonságos gépeivel végezzük a lézeres szőrtelenítést, amely a legújabb szépségipari technológiával működik.

Mítosz #2: A lézeres szőrtelenítés után még több szőr növekszik.

Tény: Ez egyszerűen nem igaz. Ha az lenne, akkor miért alkalmaznák emberek millióin nap mint nap? Minden embernek sajátos, egyedi szőrnövekedési mintázata van, és a testünk is folyamatosan változik. Vannak, akik idővel teljesen elveszítik testszőrzetüket, és vannak, akiken új helyeken jelennek meg szőrtüszők, ahogy idősödnek. A lézer elpusztítja a szőrtüszőket, de nem varázspálca: nem tud sem újakat létrehozni, sem az újak keletkezését megakadályozni.

Mítosz #3: A lézeres szőrtelenítés nem hatékony bizonyos hajszínű/bőrtónusú embereken.

Tény: Az igaz, hogy a lézer nehezebben működik például a vörös hajon, de a mai, modern rendszerek már annyit fejlődtek, hogy ezekkel a korábban nehezebben célozható pigmentáltságú szőrtípusokkal is el tudnak bánni.

Mítosz #4: A lézeres szőrtelenítéstől sugárfertőzést kaphatunk.

Tény: Az akkreditált és kiváló minőségű lézeres szőrtelenítő rendszerek nem sugárzanak károsan, ami sugarat pedig kibocsátanak, az nem ártalmas a vendégekre nézve.

Mítosz #5: A lézeres szőrtelenítés fájdalmas és égési sérüléseket okozhat.

Tény: Vannak, akik éreznek némi kellemetlenséget a lézeres szőrtelenítés során, főleg az érzékenyebb bőrűek, de nem ez az általános, és még ez is szinte semmi a gyantázás során érezhető intenzív fájdalomhoz képest. Továbbá ha a lézer nem rendeltetésszerűen van használva, előfordulhatnak apró és átmeneti égési sérülések, ezért mindig érdemes szakemberhez fordulni, akinél ilyesmi nem fordulhat elő.

Ha téged is megtalálnak olyan mítoszok a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban, amik valóságtartalmában nem vagy biztos, kérdezz minket bátran! Rossz kérdés nincs, csak rossz válasz.

NewTone Szépségstúdió | +36 30 355 5714 | info@newtonestudio.hu