4 tipp, hogy egészséges őszöd legyen!

Uborkák a szemen – legenda, vagy valóság?
2019-08-13
Modern technológiával a bőröd egészségéért
2019-09-29

Az ősz beköszöntével a mindennapjaink jellege is sok változáson megy át. Mi a NewTone Stúdióban szeretnénk segíteni abban, hogy a következő hónapjaid során minél egészségesebbek legyenek a mindennapok. Éppen emiatt gyűjtöttünk össze 4 olyan tanácsot, amivel szerintünk javíthatsz az életmódodon.

  1. Figyelj a testmozgásra!

Ahogy egyre rövidebbek lesznek a nappalok, sajnos a motivációnk is alább képes hagyni, sötétben sportolni sokkal unalmasabb, nem csoda, ha nincs is az embernek kedve hozzá, nem beszélve a lehűlésről. Azt tanácsoljuk, hogy inkább a reggeli órákban, az ébredező város társaságában szánj időt a mozgásra, esetleg próbálkozz olyan házi teendőkkel, amik megmozgatnak. Legyen szó kertészkedésről, falevelek söpréséről, a nyári ruhák elpakolásáról, minden bizonnyal akad valami teendő, ami a szervezetednek és a háztartásnak is jót képes tenni.

  1. Itt a fehér színű ételek ideje!

Az őszi szezonális ételek között számos egészséges termék található meg, amelyek a lehűlés és a betegségek ellen is fel tudnak készíteni. Erősebb immunrendszerrel természetesen sokkal jobb eséllyel maradsz talpon akkor is, amikor a körülötted levők rendre lebetegszenek. Az úgy nevezett fehér színű ételek allicinben gazdagok, ami egy antioxidánsokban gazdag, vércukorszintet is csökkentő, betegségmegőrző vegyület. Hogy melyik ételekre gondolunk? Javasoljuk, hogy ne hagyd a boltok polcain a körtét, a retket, a hagymát, a fokhagymát, a fehérbabot, a karfiolt, valamint a tofut se. Megéri!

  1. A nap sem tűnik el nyomtalanul!

Sokan követik el azt a hibát, hogy csak nyáron tartanak a napfénytől, a naptejeket idő előtt teszik vissza a polcokra. Ezzel szinte egy időben a napszemüvegek és a sapkák és a fiókok mélyére kerülnek, pedig még bőven szükség lenne rájuk! Ne feledd: hiába kevésbé látványos ősszel a napsütés, attól még ugyanúgy ki vagyunk téve a sugárzásnak, ősszel ugyanúgy küzdenünk kell a bőrünk egészségéért!

  1. Ne legyen az ősz a kijelzők évszaka!

Bár a romló idő és az egyre rövidülő világosság miatt hajlamosak lehetünk több és több időt tölteni a négy fal között, ez nem feltétlenül kellene, hogy az elektronikai eszközök használatát gyarapítsa! Nem, mi sem azt tanácsoljuk, hogy viharban járj futni, ugyanakkor a tévézés helyett érdemes lehet elővenni a kedvenc társasodat, vagy felfedezni egy új, kreatív, akár otthon is végezhető hobbit.