Arc-rehab: így ápold a bőröd nyár után!

5 dolog, amit érdemes tudnod a lézeres szőrtelenítésről
2018-09-06
Oxigénterápiával az egészséges bőrért: Intraceuticals
2018-09-26

így ápold a bőröd nyár után!Vége a nyaralásnak, és teljesen kiegyensúlyozottnak érzed magad? A tükör valószínűleg mást mond. Amikor a nyári barnaság kezd eltűnni, a bőr sápadtnak és stresszesnek tűnik. A napfény káros sugarai ellen a bőr egyfajta megvastagodással is védekezik, ezért ilyenkor durvábbnak hat, mint általában, és több nedvességre van szüksége. Sokaknál pedig apróbb barna pigmentfoltokat is okozhat az UV sugárzás.

A bőrrel minden évszakban foglalkozni kell, azonban nyár után különösen fontos, hogy intenzívebben ápold a szokásosnál – érdemes szépségterapeutával is konzultálnod. Három dolgot pedig magad is megtehetsz, hogy elősegítsd bőröd egészségének helyreállítását.

1. Hámlassz

Első lépésként szabadulj meg az elhalt bőrsejtektől bőrradír vagy peeling segítségével, amely a vér áramlását is serkenti, ezzel segítve bőröd megújulását. Az ily módon letisztított bőrbe a hidratáló hatóanyagok is könnyebben behatolnak és aktívabban fejtik ki hatásukat. Az otthoni hámlasztásnál pedig még hatékonyabbak a professzionális tisztító kezelések, mivel gyorsabban, intenzívebben fejtik ki hatásukat.

2. Hidratálj

A meleg hónapokban bőrünk veszít nedvességtartalmából, de a megoldás nem a minél zsírosabb krémek használatában keresendő. Ezek a termékek csak felületesen működnek, és az első zuhany után eltűnik a hatásuk – olyan kezelésekre van inkább szükséged, amelyek megkötik a nedvességet. A napi archidratálás mellett egy intenzív hidratáló kezelés csodákat tehet!

3. Csökkentsd a hiperpigmentációt

A pigmentfoltok, az úgynevezett hiperpigmentáció ellensúlyozásához olyan krémeket érdemes használnod, melyek tartalmaznak C-vitamint, szalicilsavat, arbutint stb. Továbbá fontos, hogy kerüld a napfényt, valamint tartósan kezeld a bőröd legalább 3 hónapig. A bőr csak így épülhet fel tökéletesen, és szabadulhat meg a felesleges melanintól, ami a hiperpigmentációt okozza.

Ha nem vagy biztos benne, hogy mire van szüksége, fordulj szakemberhez! Tanácsadással és különböző arckezelésekkel is a segítségedre lehetünk!

NewTone Szépségstúdió | +36 30 355 5714 | info@newtonestudio.hu